Plantlagret

Plantlagret i Åsarp

I ANSLUTNING TILL KONTORET I CENTRALA ÅSARP FINNS OCKSÅ VÅRT LAGER AVSETT FÖR PLANTOR.

Vi tillhandahåller flera olika sorters träslag såsom gran, tall, lärk, björk med mera. Vi anpassas utefter kundens behov och efterfrågan. Vi erbjuder dessutom kembehandlade plantor men som alternativ innehar vi en större granplanta som inte är kembehandlad. Vi erbjuder 25/50 och 40/60 behandlade och obehandlade, 50+ obehandlade, täckrotsplantor etc. Vid önskemål kan vi vattna upp plantorna innan upphämtning och även erbjuda planteringhjälp. I samband med detta erbjuder vi även markberedning. Läs mer om markberedning här.

Plantdopparen

En söndagseftermiddag satt verkstadsansvarige Magnus tillsammans med sonen Johannes och funderade på en bättre lösning med doppning av plantor inför plantsäsongen. Hur skulle man kunna göra den optimala dopparen?

De visste att dessa typer av maskiner kräver vissa funktioner, bland annat att dopparen inte får doppa hela plantan då det hämmar plantan. De insåg att de var tvungna att skapa en ”burk” till vätskan som kan gå i ett system där den stannar vid rötternas början på plantan. Utöver det fick de skapa en ränna under plantdopparen där man kunde samla den vätska som droppades av plantorna. Detta innebar att de kunde återanvända vätskan om och om igen. Med hjälp av Magnus bror, Bengt Olofsson, fanns det också möjlighet till hjälp med val av material och svetsning. Det var också en viktig del i uppfinningsprojektet.   

Tack vare Magnus och Johannes uppfinning har vi idag kunnat doppa 1 miljon plantor, med 1000 plantor per gång i maskinen. Något som gynnar den ergonomiska aspekten men också tid i arbetet med plantorna

Riccard Bengtsson

Riccard som är plantansvarig på Carlsson & Persson har tidigare erfarenheter av plantor och plantering. Han ansvarar för beställning och utlämning av plantor, planering av plantsättning och allt övrigt förarbete.

Har du några frågor kring plantering och plantor?

riccard@copskog.se

Organisationsnr

556604-7345

Kontakta oss

Växel: 0515-509 80

Adress

Industrigatan 25,      521 70 Åsarp

Sociala medier

Copyright © 2023 Carlsson & Persson Skogstjänst AB
www.copskog.se